0

Einde 2013 – Begin 2014

En daar zijn we weer! Een luttele vier maanden na de vorige blog leek het toch wel weer tijd voor een ‘maandelijks terugkerend’ verhaaltje over de avonturen van de SOG band.

De vorige blog eindigde met onze tour-d’hollande tijdens de introductieweken. Dat was natuulijk prachtig: nog nooit zoveel gespeeld in zo’n korte tijd. Maar, en dat moet ook gezegd, na een paar weken introductiefeesten waren we ook wel weer blij met het saaie schema van de collegeweken.

bandsite2

Terwijl iedereen zich weer verdiepte in Fourrier-transformaties, higgs deeltjes en extracuriculaire activiteiten, stonden er ook weer een aantal optredens op de planning, te beginnen met de jaaropening van de TU Eindhoven. In Eindhoven aangekomen waren we blij verrast een mooi podium te zien, met alles erop en eraan. Toen ook de Eindhovenaren besloten hun boeken in een hoekje te smijten kon het feestje beginnen en speelde weer als vanouds. Na ons stond nog een optreden gepland van Groove Department. Deze Groningse coverband liet ons nog even wat fijne kneepjes van het vak zien, alvorens we weer vertrokken richting Delft.

 

Enkele weken later konden we weer los en deze keer in Sassenheim. Tijdens de jaarlijkse kermis wordt daar een groot tentfeest gehouden, waarbij onze vaste ‘Held van het Geluid’ Danny aan de knoppen draait. Uiteraard hadden ze ook een plekje op het rooster voor de SOG band vrijgehouden. Het was weer eens een flink publiek (zo’n 1500 mensen) en de vlam ging goed in de pan. Het werd een nog gavere ervaring, toen na ons de mannen van SoulBeach het podium betraden. Evenals Groover Department is SoulBeach een professionele band, met bandleden die van muziek hun vak hebben gemaakt. En dat was te horen ook. Na het optreden hebben we nog uitgebreid overlegd met SoulBeach, waardoor we weer allerlei nieuwe inzichten hebben gekregen in de wondere wereld van de muziek: geslaagde avond.

 

Na Sassenheim hebben we weer even de tijd gehad om aan nieuw materiaal te werken en de set up-to-date te houden. Daarnaast waren er natuurlijk nog wat optredens, zoals een trouwfeest in Geldrop en het gala van de Medische Faculteit der Leidse Studenten in hartje Rotterdam. Eind november volgden nog een gala van een Virgiliaanse verticale in het World Trade Centre in Rotterdam, en het gala van de Utrechtse studentenvereniging Unitas, in een van de pakhuizen van het Westelijk Handelsterrein.

 

En toen was het alweer… December! De tijd vliegt, zoals u uiteraard weet, en om dan maar meteen op dat vliegen in te haken: 17 december was het weer tijd voor de jaarlijkse Belgische Bieren Borrel van vliegtuigbouwkundige studievereniging Leonardo Da Vinci. En traditioneel hoort daar een optreden van de SOG band bij. Als André Hazes in z’n stamkroeg, Jantje Smidt in Volendam of Frans Bouwer in zijn trailer: het voelt als een thuiswedstrijd. Het werd uiteraard een bonte avond, waar menige Belgische bierbrouwer z’n hart bij vasthoudt. Wederom geslaagde avond.

 

Om het jaar goed af te sluiten, zijn we er maar knallend uit gegaan: drie optredens in een week. De eerste was de Belgische Bieren Borrel, waarna nog het kerstgala van het Rijnlandslyceum in Sassenheim, en het kerstgala van de Delftse hockeyclub Hudito volgden. Dat waren onze tere zieltjes natuurlijk niet meer gewend, maar gelukkig had iedereen daarna vakantie om weer heerlijk bij te slapen.

 

Jeetje, wat is dit een lang verhaal geworden. Maar goed, we zijn pas op de helft. Er is dit jaar echt van alles gebeurd, en dat moet natuurlijk even worden samengevat met de nodige bedankjes.

 

Het jaar begon met ‘de grote wisseltruc’. Gyasi en Remco verlieten de band om zich op hun carrière te kunnen storten en maakte daarbij plaats voor Arnold, Mark en Kaz. De eerste maanden van het jaar waren pittig, met extreem veel repetities om iedereen klaar te stomen voor het voorjaar. De wissel verliep erg soepel dankzij de volledige medewerking van Gyasi en Remco, waar we ze natuurlijk enorm voor willen bedanken. Daarna volgde een jaar van hoogtepunten: het Batavierefeest, Bevrijdingsfestival, Koninginnedag, de opening van de KEI-week en natuurlijk de feesttent in Sassenheim. Daarnaast staat het onze jongste leden nog goed bij dat Mazin na het voorjaar waarschuwde dat er na de grote podia natuurlijk ook nog flink wat kleine feesten gingen volgen. En guess what… we zijn het hele jaar lang verwend met grote podia, flinke feesten en goed gevulde zalen. Er lijkt een mooie verschuiving te ontstaan waarbij we steeds meer grote feesten mogen toevoegen aan ons lijstje.

 

Tot slot nog een bedankje. We zijn het hele jaar voor 100% bijgestaan door onze geluidsman Danny de Roos. Nooit te laat, altijd ideeën voor verbeteringen en (bijna) nooit een parkeerbon: dat is Danny. We willen je wederom ontzettend bedanken voor je eindeloze inzet en we hebben al weer zin in een nieuw jaar samenwerking.

 

En dan, als laatst, willen we jullie natuurlijk bedanken. Zonder publiek komen we nergens en dit jaar hebben we niks te klagen gehad op dat gebied. Jullie energie heeft ons laten springen, schreeuwen en dansen als nooit tevoren en daar gaan we natuurlijk volgend jaar mee door.

 

Tot 2014!

 

bandsite

facebooktwittergoogle plus


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Connect with Facebook