0

Introweken Ultra Tour

Goeeeeeeeedemorgen lieve lezers.

 

Het is alweer 194 dagen na de Chinese jaarwisseling van de slang. Hoog tijd voor een nieuwe SOG-Blog dus! Afgelopen weken zijn we super druk in de weer geweest met optredens, dus er valt genoeg te smullen voor de trouwe lezers. Het grote aantal optredens kwam voort uit de introductieweken. In deze weken heten alle studentensteden hun nieuwe studenten (ook wel nullen genoemd) van harte welkom in de stad. Deze introductie gaat altijd gepaard met mooie grote feesten, waar wij niet mochten ontbreken.

 

Het feest begon op 12 Augustus in Groningen, waar we werden uitgenodigd om te spelen op de ‘Grand Opening’ van de KEI-Week. Deze prachtige feestweek start elk jaar met een serie van artiesten op de Groningse Grote Markt. De SOG-Band kreeg de kans om het hele plein plat te spelen en dat is (al zeggen we het zelf) aaridg gelukt! Om dit toffe podium te memoreren, hebben we alles vastgelegd. Compleet met GoPro’s en camera’s op het podium hebben we een filmpje geklust om jullie (en onszelf) te herinneren aan een mooie avond. Dus wil je nog wat Groningse SOG-sfeer proeven, bekijk dan de video: http://youtu.be/mB7CsIcqj_Y . De oplettende kijker heeft misschien gezien dat er een andere bassist speelde. Goed gezien! Jaro kon door privé omstandigheden helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig wilde onze oude bassist Kasper invallen, waardoor het toch allemaal weer goed kwam. Kasper, bedankt!

KEI-Week Groningen

Na Groningen moesten er nog enkele herkansingen ingekopt worden, om ook de studievoortgang vast te houden. Met de nodige voldoendes in de pocket, mochten we vrijdag de 16de spelen op het eindfeest van de EL-CID week in Leiden. In Danssalon inCasa kregen we goed de tijd om alles op te bouwen en af te stellen, zodat we ‘s-avonds de intro-week goed konden afsluiten. Rond een uur of twaalf stond de tent bomvol met gillende meisjes, dus hadden we wederom niets te klagen. Ondanks een klein technisch probleempje verliep het optreden lekker en hebben we flink genoten van deze avond. Na het optreden hebben we snel alles weer opgeruimd en hop, weer door!

 

Opbouwen in Leiden

 

Met Leiden nog vers in het geheugen, hadden we zaterdags een primeur: twee optredens op één dag! En vervoer per limousine. Aardig toch? De redenen van deze excessen waaren de eerstejaarsweekenden van Werktuigbouwkunde en Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Nadat we de limo uit waren geklommen, konden we snel opbouwen, om de nieuwe werktuigbouw nullen (olifanten genaamd) te vermaken met een toffe set in de namiddag. Na de bekende publieksfoto en het slotnummer, pakten we snel de koffers weer in, om per auto richting de verblijfplaats van de Lucht- en Ruimtevaarders te racen. En die locatie was nogal speciaal: een afgelegen militair vliegveld vormde ons veiligste podium ooit. In een mooie grote tent werden de gitaren weer ingeprikt en zodra de nieuwe vliegtuigbouwers de tent binnen liepen kon het feest los! Wederom een super vette dag, maar wel erg vermoeiend. Twee keer optreden, snel op- en afbouwen, van locatie naar locatie racen en ondertussen proberen nog ergens een boterhammetje te scoren. Life in the fast lane. Snel naar bed!

 

Exclusief vervoer (Bedankt Leeghwater!)

 

Na de hele zondag in bed te hebben gelegen en bij te komen, kon iedereen er maandag weer tegenaan. En dat was goed ook, want de tour was pas op de helft! Op maandag avond waren we welkom op de Sociëteit van het Delftse Virgiel. Een mooie kans om de huisgenoten en studievrienden uit te nodigen een keer te komen kijken. Daarnaast zijn onze jonge honden (lees Mark en Arnold) beide Virgiel leden, wat het voor hun natuurlijk nog mooier maakte. Nadat Dio het publiek flink los had gemaakt, was het aan de SOG-band om de sociëteitszaal op z’n kop te zetten. Mission accomplished 🙂

 

Na het optreden bij Virgiel, konden de spullen in de bus blijven, om de volgende dag (dinsdag) naar het mooie Maastricht af te reizen voor een optreden in het Stadspark. Buitenfestivals zijn altijd gezellig, mits het mooi weer is. Gelukkig scheen het zonnetje en hebben we in Maastricht een super leuke dag gehad! We zijn ‘s-nachts direct doorgereden naar Wageningen, waar we mochten blijven slapen bij de ouders van Mazin. Overdag hebben we vooral lekker in de zon gezeten en gechilllt, in afwachting van de avond. Rond tienen werden we verwacht bij KSV Franciscus, om introductie-activiteiten waardig af te sluiten. Na het toffe optreden van de Utrechste band The Offenders, ging het dak er weer ouderwets vanaf. Het publiek had er flink zin in en door alle optredens waren we zelf super op elkaar ingespeeld. Het was echt een super tof feestje en we moesten ons ‘s-ochtends nog haasten om de bus om 8 uur af te leveren in Delft. Dat zegt al genoeg lijkt me zo!

 

Publieksfoto KSV Franciscus

 

Terugkijkend, hebben we echt een prachtige week achter de rug. De SOG-band is weer goed op de kaart gezet en we hebben een hoop lol met elkaar gehad. Door al het touren is show tot een nieuw niveau gestegen. We hebben ontzettend veel zin om weer te gaan beginnen met het inwerken van nieuwe nummers, om de stijgende lijn door te zetten. Daarnaast zijn we deze week begonnen met het uitdelen van SOG-shirts aan de meest enthousiaste mensen in het publiek, waardoor we al wat mensen hebben gespot die op straat rond liepen in onze shirts. Zo gaaf! Wil je ook zo’n shirt winnen? We vergeven ze tijdens de optreden, en bij elke 50 likes op onze Facebook pagina geven we weer een shirt weg tussen alle ‘likers’. Natuurlijk kun je ook altijd zo’n kek shirtje kopen op onze webshop, die je vindt via http://www.sogband.nl .

 

Nou dat was hem weer voor deze keer (dat rijmt). Een flinke blog, waarbij ik hoop dat dat als positief wordt ervaren! We wensen alle Chinezen alvast succes met het nieuwe jaar van het paard en tot snel!

Groetjes van Mark!

En de special thanks gaat uit naar onze geluidsman/grillmeister Danny de Roos.

facebooktwittergoogle plus


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Connect with Facebook