0

Vakantie

Hoihoi! Het heeft even geduurd, maar hoera, er is weer een Blog!

Waarom het zo lang geduurd heeft? Vakantie natuurlijk! Net als heel Nederland zijn ook wij druk bezig met ont-stressen. Dagje strand, beetje muziek maken, lekker luieren, u kent het wel. Goed georganiseerd als we zijn, gaat iedereen op een ander moment op vakantie, met als resultaat dat we het even rustig aan moeten doen met repeteren. Daarnaast hebben we deze weken geen optredens, wat ons tijd biedt om aan nieuw materiaal te werken. De setlist kon wel weer een frisse wind gebruiken, dus zullen enkele nummers komen te vervallen en gaan we nieuw, up-to-date, materiaal spelen. Naturlijk geserveerd met het bekende SOG-sausje.

Het laatste optreden van het jaar was op een bruiloft in het prachtige Sint Oedenrode. Optreden in een kasteel, het blijft iedere keer weer speciaal. Tussen het opbouwen en het uiteindelijke optreden in, hadden we nog wat tijd over, die we natuurlijk maar beter nuttig konden gebruiken. Vast oefenen voor Bosma’s bruiloft dus:

Wie vangt het boeket?

Wie vangt het boeket?

Na zo’n voorbereiding kan het optreden natuurlijk alleen nog maar slagen. Met de hulp van onze rots in de branding, geluidstechnicus Danny, werd het weer een geslaagde avond. We hopen van harte dat het bruidspaar ervan heeft genoten en we willen ze vanuit deze Blog natuurlijk nog het beste wensen voor hun gezamenlijke toekomst.

Met het einde van het collegejaar, was het ook een beetje het einde van het ‘seizoen’. Een momentje van bezinning dus. We kijken met z’n allen terug op een mooi jaar. Een jaar waarin er binnen de band bijzonder veel is gebeurd. Er is flink gewisseld in bezetting, wat een grote uitdaging met zich mee bracht. Dankzij de volle inzet van de oud-SOGers verliep de wissel soepel. De eerste optredens vormden voor onze jongste leden een leerschool, waarin ze zich snel hebben ontwikkeld tot volwaardige bandleden. In Mei hadden we meteen onze vuurdoop, met een aantal grote optredens, vlak achter elkaar. Deze optredens resulteerde in een enorme stroom aan boekingen, waardoor we nu al vooruit kunnen kijken naar een prachtig najaar, vol toffe locatie’s en mooie podia. We zijn erg tevreden over het verloop van afgelopen seizoen, maar we zijn natuurlijk ook hard bezig om onszelf nog verder uit te vinden en de SOG band weer naar een nieuw niveau te tillen.

Pff... wat was het mooi!

Pff… wat was het mooi!

Het komende seizoen begint al weer snel. Vanaf 12 Augustus gaan alle remmen weer los. In die perdiode zijn namelijk de introductieweken van ‘s-Neerlands grote studentensteden. We zullen maandag de 12e iets na negen uur spelen op de markt van Groningen. Een enorm plein, duizenden studenten en een gruwelijk podium….. dat wordt een knaller! Daarna hebben we een paar dagen rust voor de hertentamens, waarna we een flinke reeks aan optredens gaan doen: Vrijdag de 16de de El Cid in Leiden en zaterdag zelfs twee optredens, beide vanuit Delftse studieverenigingen. Dan gaan we maandag optreden bij Virgiel in Delft en dinsdag door naar Maastricht… Een aardig lijstje!

Wij kijken nu al uit naar al dit moois in het verschiet en concentreren ons nu nog even op het nieuwe materiaal. Voor hun verdienste het afgelopen seizoen willen we graag oud-SOGers Luuk, Gyasi en Remco ontzettend bedanken, en natuurlijk ook onze geluidstechnicus, Danny Roos.

Dat was ‘m weer, tot snel!

facebooktwittergoogle plus


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Connect with Facebook